SAD ne žele uspeh Kosova na uštrb Srbije

BEOGRAD, 14. maja 2009. (Beta) - Poseta potpredsednika SAD Džozefa Bajdena znak je da nova američka administracija nastavlja politiku čiji je cilj uspešna Srbija u uspešnom regionu i u Evropi, ali i dokaz povišenog interesovanja Vašingtona, izjavio je američki ambasador u Srbiji Kameron Manter.

U intervjuu agenciji Beta Manter je rekao da će jedno od ključnih pitanja tokom Bajdenove posete Sarajevu, Beogradu i Prištini, naredne nedelje, biti jačanje saradnje i zajedničko rešavanje problema u regionu.

"Poseta potpredsednika Bajdena nastavak je iste politike koju je vodila i prethodna administracija, a to je politika angažovanja i privrženosti uspehu Srbije, uspehu regiona, regionalnoj saradnji i evropskoj budućnosti. Ali ta poseta predstavlja viši nivo, priznanje višeg inetresovanje budući da je to prvi dolazak jednog potpredsednika SAD od 1983", rekao je Manter.

Ambasador SAD je izrazio uverenje da je "Srbija čvrsto na evropskom koloseku" i da "nema sumnje da će bez obzira na prepreke koje još treba da savlada postati uspešna članica EU".

Pogledajte još