Slobodan Vuksanović napustio DSS

On je govorio o razlozima svog napuštanja DSS, koje se desilo pre oko mesec dana, ali dosad nigde nije objavljeno u javnosti.

Vuksanović naglašava da i dalje poštuje lidera DSS Vojislava Koštunicu i "svoje brojne drugove iz te stranke, s kojima se i dalje povremeno susreće i pije kafu", ali da je shvatio da je postao suvišan, odnosno da za njega nema konkretnog zaduženja.

"Pet godina sam bio pasivan član DSS, a ja zadatke volim jer volim politiku, ali ne mislim da to mora da bude moj jedini izbor u životu, budući da imam dva doktorata i nekoliko zanata. Stoga, posvetio sam se svom profesorskom pozivu na Univerzitetu", precizira Vuksanović.

Slobodan Vuksanović je politikom počeo da se bavi još 1990, kada se učlanio u DS. Iz te stranke istupio je s pozicije potpredsednika u februaru 2000, nakon neuspešne kandidature za mesto lidera, kada je bio protivkandidat Zoranu Đinđiću. Narodnu demokratsku stranku osnovao je 2002, koja je potom kolektivno pristupila DSS, a on je izabran za ministra za prosvetu i sport u Koštuničinoj vladi.

( Izvor: Danas )

Pogledajte još