Aleksandar Vulin podneo ostavku

Taj sporazum parafiran je u petak u Briselu.

"Danas pred Srbijom i narodom, a sutra pred Vladom, pred prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i pred premijerom Ivicom Dačićem, moram da ponesem ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju", rekao je Vulin.

Vulin je naveo da je i tokom briselskih pregovora bio protiv parafiranja sporazuma u obliku u kom je on na kraju prihvaćen.

Vulin je naveo da će pismenu ostavku podneti sutra.

"Aleksandar Vučić je danas izjavio da ću biti deo tima koji će voditi zemlju. Nisam mu rekao ni da, ni ne. Ali, moraću da ga razočaram, jer ću reći - ne"
, rekao je Aleksandar Vulin.

"Dok nije došao Aleksandar Vučić u naš tim, ovo se nije prelomilo. On je preuzeo najveću odgovornost na sebe, jer voli Srbiju"
, naglasio je Vulin.

"Nije logično da ako se zalažete za nešto, a to ne prođe, kažete 'nema veze nije prošlo"
, naveo je Vulin i dodao da ostavku podnosi iz dva razloga.

Prvi razlog je, prema njegovim rečima, taj što je želeo da pokaže koliko je važno da se pođe putem koji je predložio i svojim koalicionim partnerima a to je referendum, kako bi se postiglo jedinstvo naroda.

A drugi razlog je, kako kaže, njemu najvažniji, taj da je dao reč Srbima sa Kosova i Metohije da će sporazum biti drugačiji.

"Dao sam reč Srbima sa Kosova da će sporazum biti drugačiji i da ću uspeti da napravim ono što je možda nemoguće", rekao je Vulin i dodao da u potpunosti podržava zahtev Srba sa Kosova da se raspiše referendum o sporazumu Beograda i Prištine.

Na pitanje da li se moglo bolje i više u pregovorima, Vulin je odgovorio da ne zna.

"Ovo što je usvojeno u odnosu na ono što nam je nuđeno je čudo, ali nije dovoljno dobro. Mislim da naš narod zaslužuje više", rekao je Vulin.

Pogledajte još