Vuković napušta mesto selektora srpskih rukometaša

0

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković napustiće to mesto posle sporazumnog raskida ugovora, rekao je danas agenciji Beta generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (Rš) Božidar Đurković.

“Sa Vukovićem će biti sporazumno raskinut ugovor, zbog čitavog niza dešavanja u poslednje vreme. Lično sam razgovarao sa Vukovićem i dogovorili smo se na ljudiski, dostojanstven i sportski način. Tu odluku još samo preostaje da potvrdi Upravni odbor RSS”, rekao je Đurković agenciji Beta.

Đurković je dodao da Savez još nije stupio u kontak ni sa jednim Vukovićevim potencijalnim naslednikom.

“Rano je još pričati o novom selektoru. Nismo još ni sa kim razgovarali. To ćemo uraditi tek kada situacija sa Vukovićem bude okončana kako treba”, kazao je Đurković.

Nemački mediji ranije ovog meseca spekulisali su da bi naslednik Vukovića na klupi Srbije mogao da bude trener Flensburga Ljubomir Vranješ.

Vuković je mesto selektora “orlova” preuzeo 1. aprila 2010. godine, a sa Srbijom je na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Beogradu osvojio srebrnu medalju, a izborio je plasman i na Olimpijske igre u Londonu iste godine i Svetsko prvenstvo 2013. u Španiji.

Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Danskoj u Grupi 7 trenutno zauzima treće mesto sa dve pobede i po jednim remijem i porazom.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.