Medicinska sestra Kliničkog centra Vojvodine zategla stomak "na račun kuće"

Kako piše "Blic", ona je zatezala kožu na stomaku, a sumnja se da to nije jedina intervencija koju je radila.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da podaci iz medicinske dokumentacije predstavljaju tajnu, te da oni ne mogu da komentarišu ove navode.

Prema saznanjima dnevnika, ova medicinska sestra je pre nekoliko dana operisana, a potom je otišla na bolovanje i kućni oporavak. Zatezanje kože na stomaku nije platila, a reč je o skupoj kozmetičkoj intervenciji.

"Ukoliko se operacija predstavi kao nešto medicinski opravdano, onda se intervencija ne plaća. U ovom slučaju je rečeno da je u pitanju neophodna operacija, jer je medicinska sestra navodno trpela bolove", kaže sagovornik "Blica".

Navodno, sestra je trpela bolove zbog ožiljka od carskog reza ali izvor "Blica" tvrdi da to nije istina, s obzirom na to da je reč o ženi koja je blizu penzije.

Prema nekim informacijama, reč je o medicinskoj sestri koja je i ranije koristila položaj kako bi obezbedila besplatne zahvate na plastičnoj hirurgiji. Već je uradila zatezanje očnih kapaka.

U KCV nisu hteli da komentarišu navode o operacijama ove koleginice, te nisu ni potvrdili, ni negirali da je obavila estetsku intervenciju.

Portparol Kliničkog centra se pozvao na Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

"Član 37, štite se prava pacijenata, te podaci iz medicinske dokumentacije spadaju u podatke o ličnosti pacijenata i predstavljaju tajne podatke", kazala je glasnogovornica Jelena Jurišin.

Jurišinova je još rekla da u toj kući ne postoji pravo na besplatne estetske operacije.

Cenovnik estetskih operacija nije objavljen na sajtu zdravstvene ustanove, a cene operacija ne mogu da se nađu ni na sajtu Fonda za zdravstveno osiguranje.

Prema cenovnicima privatnih ordinacija i bolnica, cena zatezanja kože na stomaku košta od 1.250 do 3.000 evra.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.