Izložba: Saznajte kako je živeo prosečan Jugosloven

Poznato je da je ,„običan čovek“ ustajao u šest sati, prao zube domaćom pastom, koristion „Pitralon“ losion, a stan mu je mirisao na toplo mleko. Vozio je novog „Fiću“, čitao magazin „Start“, slušao Ivu Robića i „Siluete“. Išao je u Trst da kupi ono što nije mogao u domaćim robnim kućama, kampovao je bez para sa društvom, radovao se državnim praznicima.

Izložba „Živeo život“ je koncipirana tako da omogući posetiocima da ovaj period dožive svim čulima putem autentičnih eksponata, audio i video instalacija, 3D projekcija, scenografija. Svaki posetilac će imati priliku da sedne u vozila iz tog vremena i proba simulaciju vožnje ulicama onovremenog Beograda, obuče uniforme radnika karakterističnih za taj period ili se podseti mirisa kolonjske vode „Pino Silvestre“, prepoznatljivog mirisa svakog muškarca iz 70-tih godina.

Zbog svog obima, postavka je podeljena u dva dela. Prvi deo izložbe biće predstavljen od 4. juna do 31. jula, a drugi deo će trajati od 20. septembra do 31. decembra u prostoru Galerije Robne kuće „Beograd“.

Pogledajte još