Ne dozvolite da vas proizvođači hrane lažu: Ovako izgleda 2.000 kalorija (VIDEO)

0

Pogledajte video koji grafički prikazuje koliko kalorija se nalazi u kojoj hrani. Takođe, saznajte koliko je kalorija idealno da dnevno unose žene, a koliko muškarci.

Ako planirate da počnete sa dijetom, što je očekivano s obzirom na to da nam se približava leto i sezona paradiranja po plaži, najvažnija stvar koju morate da znate jeste koliko kalorija unosite u sebe na dan.

Najnovija istraživanja pokazuju da je za žene od 19 do 50 godina dovoljno da unesu 2.000 kalorija dnevno kako bi održale težinu koju imaju. Ako žele da smršaju, broj kalorija moraju da smanje na 1.500. Kod muškaraca je ta granica nešto viša, pa bi oni trebalo da dnevno unose od 2.000 do 3.000 kalorija, a taj broj da umanje za 500 ako žele da smršaju.

Najzdraviji način mršavljenja je smanjenje unosa kalorija i povećanje fizičke aktivnosti. Ali, zbog netačnih informacija koje nam podvaljuju proizvođači nikad nismo sigurni koliko određene namirnice imaju kalorija, pa samim time i koliko smemo da pojedemo nečega.

Neka hrana ima znatno više kalorija nego druga. Na primer, ceo tanjur brokolija ima jednako kalorija kao i kašičica putera od kikirikija.

U priloženom videu pogledajte grafički prikaz toga koliko kalorija se nalazi u kojoj hrani.

Izvor: Net.hr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.