Skandal u zagrebačkom pozorištu: Biografija Hitlera i rakija s etiketom Pavelića u kancelariji

0

Direktor zagrebačkog pozorišta Gavela u sukobu je sa računovođom koji u kancelariji drži biografiju Hitlera, flašu rakije sa etiketom Ante Pavelića.

“Ne postoji slučaj Gavela, postoji samo pokušaj rušenja ugleda teatra, zbog čega će se protiv bivšeg računovođe Vinka Mikulića biti pokrenut krivično postupak”, rekao je direktor Gavele, Darko Stazić.

Problemi su počeli 2008. kada su računovođi Mikuliću s njegovog fiksnog telefona blokirani pozivi u inostranstvo, čime mu je onemogućeno da zove u BiH. Nakon toga, prijavio je Gavelu tužilaštvu, Državnoj reviziji, policiji.

Međutim, niko nije otkrio ništa sporno.

“Mikulić nije zviždač, nego klevetnik i osoba koja u svojoj kancelariji drži Hitlerovu biografiju i flašu rakije s etiketom Ante Pavelića. Kad sam ga pitao zašto to drži, odgovorio je: 'A šta ti imaš protiv Pavelića i Hitlera?'”, naveo je Stazić.

Mikulić je na sastancima imao ksenofobične i homofobične ispade: govorio je da Gavela ne sme da angažuje strance, umetnike istopolne orijentacije kao i da ne sme da sarađuje sa Srbijom, piše zagrebački Jutarnji list.

(Izvor: Jutarnji list, Fonet, Novosti)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.