Poznate serije osamdesetih (VIDEO)

Klinika Švarcvald (Die Schwarzwaldklinik)

Dr. Udo Brinkman bio je glavni junak ove nemačke doktorske drame, koja nas je uveseljavala u osamdesetima dok malim ekranima nisu zavladale američke serije ovoga tipa. Kasnije, tačnije 2005. godine, snimljen je TV film o novoj generaciji doktora u klinici Švarcvald.

Povratak u Idn (Return to Eden)

Ova australijska serija originalno je snimljena kao miniserija, ali nakon izuzetnog uspeha snimanje se nastavilo i serija je postala još veći hit. Povratak u Idn donosi priču o Stefanie, mladoj i bogatoj naslednici koju novi suprug gurne u močvaru punu krokodila kako bi nasledio njeno bogatstvo! Ipak, ona preživi i planira osvetu – vraća se u Sidnej i postaje supermodel Tara Veles.

Zakon u Los Angelesu (L.A. Law)

Ova advokatska serija koja je trajala osam sezona i osvojila pet Zlatnih globusa (kao i Dinastija), osvojila je i 15 Emija i bila jedna od najpopularnijih dramskih serija osamdesetih.

Poroci Majamija (Miami Vice)

Dva detektiva iz Miamija bore se protiv kriminala iz epizode u epizodu. Serija je potrajala pet sezona, a glavnu ulogu tumačio je Don Džonson.

Galaktika, svemirska krstarica (Battlestar Galactica)

Danas, u odnosu na novu verziju, stara Galactica izgleda smešno, ali je tada kad smo je gledali, bila top SF serija! Originalna serija snimljena je krajem sedamdesetih, kratki nastavak usledio je 1980, a nova verzija 2004. godine.

Alf

Ko nije voleo malog, smešnog vanzemaljca Alfa? Slučajno je sleteo upravo u dvorište porodice Taner, gde počinje njegova i naša avantura. Potrajao je četiri sezone, kasnije je snimljen film Projekt Alf, a pojavio se i kao gost u nekoliko drugih serija.

Pogledajte još