Beograd: Protest desničara, kolaps u saobraćaju (FOTO)

Protestuju pristalice desničarskih pokreta "Naši", "Dveri", "Zavetnici" i "Obraz", koji izvikuju: "Kosovo je Srbija" i čitaju imena poslanika iz SNS-a, SPS-a, URS-a, DS-a, LDP-a i DHSS-a, PUPS-a i SPO-a, nazivajući ih izdajnicima.

(old_image)
Foto: Beta
Njima su se pridružili i članovi SRS-a, predvođeni funkcionerima Nemanjom Šarovićem, Vjericom Radetom i drugima, kao i samostalni poslanik Borislav Pelević, koji je rekao da u Skupštini Srbije danas verovatno neće pobediti, budući da će poslanici glasati za sporazum zarad plata i funkcija. On je pozvao poslanike da poslušaju "vapaj SPC", da ipak ne podrže briselski sporazum.

Učesnici protesta su poslanicima koji su ulazili u parlament vikali: "Izdaja, ustaše", a među okupljene su došli i poslanici DSS-a Miloš Jovanović, Milica Radović, Sanda Rašković Ivić i Siniša Kovačević, a kasnije i ostali poslanici DSS-a.

(old_image)
Foto: Beta
Ispred Doma Narodne skupštine nalaze se jake policijske snage i pripadnici žamdarmerije u opremi za razbijanje demonstracija. Saobraćaj u tom delu grada je zaustavljen, a u okolnim ulicama je kolaps.

Rasprava o vladinom izveštaju bila je zakazana za 11 sati, ali je počela sa 20 minuta zakašnjenja. Sednicu je otvorio premijer Ivica Dačić govorom, koji je često prekidan povicima, ali i aplauzima. Raspravi prisustvuju skoro svi ministri iz Vlade, Dejan Pavićević, šef tehničkog tima Beograda tokom dijaloga s Prištinom, i Marko Đurić, savetnik predsednika Srbije.

(old_image)
Foto: Beta

Gužve u saobraćaju

Kako javljaju reporteri Monda, saobraćaj ne mrda u ulicama 27. marta, Takovskoj i Cara Dušana. Zakrčenje u Svetogorskoj je nešto manje, dok je Bulevar kralja Aleksandra zatvoren od Skupštine.

Prema Slaviji i Tašmajdanu zakrčene su i sporedne ulice. Potpuni haos u saobraćaju je i u ulicama Pariskoj i Tadeuša Košćuška.

Veliki zastoj je na prilazima Brankovom mostu.

(Izvor: B92, Beta, Tanjug, Mondo)

Pogledajte još