Ceo upravni odbor „Puteva” zbog direktora dao ostavku

Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije”, potrošio je u 2012. godini 3,68 milijardi dinara više u odnosu na zakonski dozvoljen budžet. Najveći minus napravljen je, prema dokumentaciji „Puteva” u koje je „Blic” imao uvid, u Sektoru za održavanje puteva prvog i drugog prioriteta. Umesto 13,3 milijarde koliko je u budžetu planirano, ovaj sektor potrošio je 4,7 milijardi dinara više.

- U pojedinim sektorima potrošeno je manje novca od planiranog, pa se taj minus od 4,7 milijardi smanjio na 3,6 milijardi dinara. Predsednik UO Zoran Lilić je na poslednjoj sednici pitao direktora Zorana Drobnjaka ko mu je odobrio da potroši toliki novac i zbog čega je to uradio. On je odmahivao glavom pričajući da su to njegove odluke i da niko drugi za to nije kriv - otkriva izvor „Blica”.

Upravni odbor „Puteva Srbije” održao je tri sednice na kojima je jedina tačka dnevnog rada bilo usvajanje plana budžeta za 2013. Direktor Drobnjak nije želeo da odustane od pojedinih planiranih troškova, iako su neki za 210 odsto veći u odnosu na prethodnu godinu poput.

- Drobnjak nije želeo da odustane od pojedinih izdataka, poput troškova za čišćenje prostorija od 8,4 miliona dinara, iako je godinu dana ranije potrošeno 1,2 miliona. Zbog neusvajanja plana svi projekti su već mesec dana blokirani - kaže izvor „Blica”.

- Problem je i što se članovi UO stalno žale da ne raspisuju konkurs za novog direktora jer su pod stalnim pritiskom da to ne urade - dodaje naš izvor.
- Sada više ništa ne zavisi od mene. Neka formiraju novi nadzorni odbor. Neću da komentarišem minuse u budžetu i to sve što se dešavalo - rekao je Zoran Lilić, predsednik UO.

Izvor: Blic

Pogledajte još