Ubijen nemački političar, ubica izvršio samoubistvo

0

Predsednik okruga Hameln-Pirmont u nemačkoj pokrajini Donjoj Saksoniji, Ridiger Bute ubijen je danas u opštinskoj zgradi, a njegov ubica je izvršio samoubistvo.

Napadač je, prema policijskim navodima, iz revolvera, očito, ciljano pucao u Butea, političara iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SPD), a očevidaca ovog krvavog čina nije bilo, javljaju mediji.

Portparol okruga Hameln-Pirmont Sandra Lumič je čula pucnjavu, pozvala policiju i, zatim se, sa još nekim kolegama, povukla u jednu kancelariju, prenose nemački mediji, navodeći da je Buteov ubica, jedan stariji čovek, potpuno nepoznat portparolki.

Bute, koji je iza sebe ostavio suprugu, dvoje dece i petoro unučadi je, prema podacima sa njegovog sajta, od 1986. godine član SPD, a pre funkcije predsednika okruga, bio je direktor Pokrajinske kriminalističke službe Donje Saksonije.

Bute je bio dobar čovek, koji nas je motivisao, uvek je bio prijateljski raspoložen i simpatičan“, rekao je predsednik vlade pokrajine Donje Saksonije Štefan Vajl, povodom ove, kako je rekao, strašne tragedije.

Izvor: Tanjug/Novi Magazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.