Bonton za susret s bivšim

0

Susret s bivšim dečkom može biti stresan događaj, ne zato što ga još volite, nego zato što ne znate kako da se ponašate u toj situaciji. Da li treba da se sakrijete? Budete kul? Ili sarkastični? Uz naše savete, sledeći susret s bivšim biće i više nego podnošljiv.

Ponašajte se kao da ste iznenađeni

Možda zvuči čudno, ali želite da bude jasno kako niste opsednute njim otkad ste raskinuli i kako niste isplanirali slučajan susret. Ponašajte se kao da vam je drago što ga vidite, ali ste isto tako iznenađeni što ste naleteli jedno na drugo.

Bez ironije

Čak i ako je bio najgori dečko ikad i raskid je bila najbolja stvar koja vam se dogodila, sasvim je normalno da želite da proklinje dan kada vas je izgubio. Ali ako budete bezobrazni kad se sretnete, on neće biti tužan što vas je izgubio. Osim toga, s ljubaznošću pokazujete da vas nije briga za njega. Zapamtite, suprotno od ljubavi nije mržnja, nego ravnodušnost.

Nemojte lagati

Verovatno imate neke zajedničke prijatelje ili ste još prijatelji na Fejsbuku, prema tome nema potrebe da izmišljate neke sočne priče, jer će verovatno saznati i osećaćete se glupo. Ako imate potrebu malo da ulepšate svoj život, fokusirajte se na pozitivne stvari i pričajte o tome.

Budite fenomenalni

Budite nasmešeni, flertujte i šarmirajte sve oko sebe – čak i kad mislite da on ne gleda.

Budite iznad njega

Ako počne da se ponaša zlobno ili bezobrazno, nemojte se spustiti na njegov nivo, nego se ponesite dostojanstveno. Osećatće se kao idiot sledeći dan, verujte nam.

Nemojte previše popiti

Mnogo je mogućih loših scenarija u slučaju da se napijete i izgubite razum. Može se dogoditi da ga povedete kući i napravite budalu od sebe kukajući o raskidu i dajući mu do znanja da vam je još stalo.

A kako se ponašati u prisustvu partnerove bivše devojke?

Nemojte se upoređivati s njom

To se događa gotovo instinktivno, počnete da analizirate koliko ste slične ili drugačije od njegove bivše. Najbitnije je to da je on sada s vama i kraj priče. Trošenje vremena na razmišljanje o bivšoj samo će vas učiniti nesigurnim i skrenuti fokus s onog što je bitno – a to je vaša veza.

Pripremite se na razgovor o dobrim starim danima

Kad morate slušati dečka i njegovu bivšu kako se prisećaju nekih događaja iz prošlosti, teško je ostati smiren. Ako počnete da se osećate kao autsajder, setite se da isto tako postoji hrpa uspomena koje ona nije proživela s vašim dečkom, a vi jeste.

Suzdržite se od svađe s dečkom kasnije

Potiskivanje ljutnje i negativnih osećaja može izavati pravu eksploziju emocija nakon što neugodna situacija prođe. Pokušajte da se suzdržite dok se ne smirite. Ako i idući dan razmišljate o tome, sedite i razgovarajte s partnerom dok to ne rešite. Emocionalno nabijene svađe nikad ne završe dobro.

Ne dopustite da vas izazove ako se ponaša ružno prema vama

Pokušajte da se stavite u njenu poziciju – i vi biste bili zavidni da sretnete svog bivšeg s fenomenalnom novom devojkom. Nije lepo, ali je razumljivo. Ignorišite je, jer ona je samo bivša.

Izvor: Index

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.