Čović: Očekujem evroligaške uslove u finalu fajnal-fora

“Kao i svaki put u Republici Srpskoj uživamo ogromno gostoprimstvo. Domaćini su se zaista potrudili da imamo odlične uslove. Iz tog razloga sam uveren i da će finalni meč proteći na najvišem mogućem novou. Finale je utakmica dva evroligaša, zato očekujem da ćemo imati evroligaške uslove u svakom smislu. Kada to kažem mislim
na ponašanje svih aktera na terenu, publike na tribinama, ali i na suđenje”,
rekao je Čović za klupski sajt.

Crvena zvezda i Partizan su samim plasmanom u finale obezbedili učešće u Evroligi sledeće sezone, a sutra od 20.30 igraće u finalu za trofej u regionalnom takmičenju.

“Ne može da nam se ponovi onako loše šutersko veče kao u drugom poluvremenu protiv Radničkog. Partizan ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima jer će šesti put igrati u finalu, dok je Zvezdi ovo prvo u regionalnom takmičenju”, kazao je Čović.

On je rekao da je to što će dva srpska kluba igrati u finalu Jadranske lige potvrda dominacije u regionu.

“Ovo je veliki uspeh za srpsku košarku. U finalu će igrati dva tima iz Srbije. Za našu malu zemlju je velika stvar to što ćemo naredne sezone imati čak dva kluba u Evroligi. I to je ipak dokaz naše dominacije u regionu i potvrda da u odnosu na sve ostale mi najviše radimo”, kazao je Čović.

Beta