Radonjić: Rasterećeno protiv Partizana u finalu!

"Jučerašnji dan je bio značajniji za oba tima i završen je na zadovoljstvo nas i Partizana. To je faktor koji, u neku reku, može doneti rasterećenje, a siguran sam da će želja biti na nivou koji je bio u polufinalu, iako nam je taj meč bio meč sezone", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Laktašima.

Zvezda će biti formalni domaćin u meču koji je već sada evroligaški duel.

"Očekuje nas evroligaško finale, a sigurno je da Partizan ima veće iskustvo igranja takvog takmičenja od Zvezde. Očekujem pravi košarkaški ambijent. Velika stvar za srpsku košarku je to što dva evroligaša u finalu Jadranske lige. Bez obzira na to, kao i na to što nismo u idealnom statusu, mislim da možemo ogromnu motivaciju i želju da stavimo u funkciju, pobedimo i osvojimo trofej", rekao je Radonjić.

Radonjiću će ovo biti prvi "večiti" derbi, ali je on na novinarsko pitanje o tome odgovorio samo o finalu.

"Naravno da postoji pritisak, svako finale je poseban izazov. Prirodno je da borba za trofeje nosi takvu vrstu opterećenja. Zna se da nismo u ovom trenutku na maksimalnom nivou, ali se igra samo jedan meč", kazao je Radonjić.

Bek Zvezde Vuk Radivojević rekao je da se nada da će ovaj veliki meč proći pre svega bez incidenata.

"Postigli smo veliki uspeh plasmanom u finale i mi i Partizan. Ovo je prvi put u istoriji da se u finalu Jadranske lige igra večiti derbi. Nadam se, pre svega, da će sve proći bez incidenata i da će navijači moći da uživaju u košarci. Svi znamo šta nosi svaki meč sa Partizanom, a kamoli kada je to u borbi za trofej... Odlučivaće pre svega koncetracija, i mi treba da sačuvamo hladnu glavu tokom celog meča", rekao je Radivojević.

Finale se igra u subotu u 20.30 u dvorani u Laktašima.

Beta

Pogledajte još