Bikini više nije u modi?

Naime, većina američkih žena, njih čak 53 odsto, će ove godine slediti trendove koje plasiraju Kim Kardašijan i Sofija Vargera koje nose jednodelne kupaće kostime, jer su došle do zaključka da je ova opcija bolja za njihov oblik tela.

U istraživanju u kojem je bilo uključeno oko dve hiljade žena, njih samo 18 odsto je reklo kako i ove godine planiraju da na plažu idu u minijaturnom bikiniju, dok je 29 odsto žena reklo da će se odlučiti za jednodelnu varijantu.

Iako je jednodelni kupaći konzervativniji izbor, mnoge žene tvrde da je on bolji, odnosno da je bolje prilagođen njihovoj figuri, ali i puno udobniji za nošenje.

Rezultati ankete pokazuju da žene biraju kupaće kostime prema tome koliko neki model skriva ili ističe njihove atribute.

Anketom se htelo utvrditi koliko se žene osećaju sigurno i spremno odnosno koliko to utiče na izbor kostima, čime je utvrđeno da se čak 82 odsto žena ne oseća spremno za predstojeće letnje dane, odnosno modne kreacije namenjene za plažu.

Trečina ispitanih žena su rekle da su počele s dijetom i vežbama do sezone sunčanja i kupanja.

Stručnjaci ipak savetuju da žene ne žale da potroše koji dinar više na novi kupaći, jer je kvalitetan kupaći koji pritom i lepo stoji poput dobrog odela koji se može nositi i više sezona.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još