SVIREPI ZLOČIN: Trojica Srba osuđeni na 36 godina zatvora!

BEČ- Srpski državljanin Nebojša V. (44) osuđen je ove nedelje u Beču na 19 godina zbog pokušaja ubistva Kurta (76) i Marijane F. (77), dok su njegovi saučesnici Dragan L. (43) i Dragan J. (43) osuđeni na po devet i po godina zbog provalne krađe i razbojništva.

Njih trojica su, kako je navedeno u sudu, pokazali izuzetnu brutalnost prilikom pljačke supružnika u januaru prošle godine u njihovoj kući u Ejnhauzenu, a dok je Kurt jedva preživeo napad, njegova teško bolesna supruga Marijana nije bila te sreće i preminula je u bolnici nekoliko nedelja nakon pljačke.

Četvrti učesnik, takozvani Rajo, do danas nije pronađen. Četvorka je upala u kuću penzionera tokom noći, ali su se iznenadili kada su videli da je Kurt budan i na nogama. On je pokušao da ih spreči u krađi držeći nož u jednoj i gasni pištolj u drugoj ruci. Iako je penzioner čak ispalio tri metka, nijedan nije pogodio pljačkaše, a Nebojša i Rajo su ga potom udarili metalnom šipkom, oteli mu nož i uboli ga nekoliko puta.

Potom su maltretirali njegovu ženu šok-pištoljem i na kraju ih oboje vezali i zapušili im usta. Iz njihove kuće odneli su nešto više od 1.700 evra i nešto nakita, a potom su pobegli automobilom u kojem su ih čekali Dragan J. i Dragan L. koji su čuvali stražu tokom pljačke. Iako povređen, vitalni starac je uspeo da se odveže i pozove policiju, ali se stanje njegove supruge, koja je bila u šoku, po stizanju u bolnicu pogoršalo i ona je kasnije preminula u bolnici u Badenu.

Policija je ubrzo uhapsila trojicu provalnika u Beču, a u kući u kojoj su živeli nađeni su krvava odeća, šipka, nož i deo plena. Rajo, koji je bio Nebojšin glavni saučesnik, do danas nije pronađen, a porota u Beču je optuženoj trojci izrekla nepravosnažne presude ističući da su kazne neuobičajeno visoke za krivična dela za koja se terete, ali da su tolike zbog izuzetne brutalnosti koju su pokazali.

Izvor: Kurir

Pogledajte još