Novi album Adel sledeće godine?

Engleski tabloid "Miror" je objavio da je dobitnica Oskara za muziku počela da snima svoj treći album u ponedeljeka 22. aprila. Ovo je već druga vest u poslednjih nekloliko dana koja nagoveštava da je Adel već počela rad na svom novom albumu. Prethodno je engleski "San" objavio da je snimanje novih pesama Adel počela sa članom benda Simian Mobile Disco,

Džejmsom Fordom (James Ford), kao i sa Kidom Harpunom (Kid Harpoon), čiji minuli rad uključuje saradnju sa bendom Florence & The Machine i pevačicom Džesi Ver (Jessie Ware).

Neimenovani izvor iz muzičke industrije saopštio je da se Adel trenutno nalazi u studiju u Londonu iz kojeg ne izlazi već 5 sedmica i da je do sada napisano 4 nove pesme, za koje su snimljene prve verzije glavnih vokalnih deonica, prateći vokali i jedan deo muzike. Ostatak bi trebalo da bude sniman u Los Anđelesu, a pesme su okarakterisane kao "povratak korenima" u modernim džez aranžmanima.

Ovaj izvor je takođe saopštio da bi zbog novog albuma koj snima Adel, pobednica "talenta" Suzan Bojl možda mogla da odloži snimanje njenog albuma, so obzirom da obe pevačice imaju u Americi ugovor sa istom kompanijom (Columbia records).

Prvobitno je trebalo da oba albuma budu objavljena u razmaku od samo nekoliko sedmica, ali je izgleda odlučeno da razmak ipak bude nekoliko meseci.

Izvor: B92

Pogledajte još