Kosovska Mitrovica: Uhapšeni napadači na dva dečaka

Za sada nije poznato koji su motivi ovog napada.

Kosovski Srbin F.Z. (15) i Goranac A.Š (15) zadobili su povrede u predelu leđa oko 12.40 sati, zbrinuti su u Zdravstveno centru, njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Zamenik direktora regionalne KPS za sever Kosova Ergin Medić izjavio je da je policija privela dvojicu mladića zbog pokušaja ubistva dvojice
maloletnika u naselju Bošnjačka mahala.

Privedeni su D.K. (17), kao glavni osumnjičeni, i B.S. (18), mladići albanske nacionalnosti, obojica iz Bošnjačke mahale.

Policija je pretragom terena pronašla nož kojim je izvršeno to krivično delo a slučaj je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Direktor Zdravstenog centra Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su dečaci nožem zadobili ubodne rane u predelu leđa, da su smešteni na hiruškom odeljenju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić rekao je Tanjugu da se incident dogodio oko 12.40 sati u naselju Bošnjačka mahala, ali da za sada nisu poznati motivi i počinioci tog krivičnog dela. Bošnjačka mahala je multietničko naselje u severnom delu Kosovske Mitrovice u kome živi Srbi i Albanci.

Zamenik direktora Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić obišao je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dvojicu dečaka koji su u naselju Bošnjačka mahala izbodeni nožem s leđa.

On je rekao da su dečaci ubodeni nožem s leđa.

"To je još jedan pokazatelj šta Srbe čeka u nezavisnom Kosovu i ako dođe do sprovođenja (briselskog) sporazuma", smatra Pantić.

Srbi na Kosovu i Metohiji, naročito oni na severu, neće podleći ovim zastrašivanjima, ovo će samo ojačati našu spremnost i odlučnost da branimo ono što pripada nama i ono što će ostati naše, istakao je Pantić.

"Bedno je i jadno da Albanci napadaju na decu, čak i sa leđa, jer nemaju hrabrosti da se oči u oči pogledaju sa njima", rekao je on.

Pantić je, pozivajući se na dežurnog hiruga Radimira Jankovića, kazao da su dečaci imali mnogo sreće, jer sečivo nije pogodilo aortu, inače bi "posledice bile tragične".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je najoštrije osudila napad na dvojicu dečaka - Srbina i Goranca u severnom delu Kosovske Mitrovice i zatražila da se počinioci i inspiratori hitno pronađu i kazne.

Ta kancelarija u saopštenju navodi i da su učenici osmog razreda, Filip Zdravković i Albin Šerifi izbodeni nožem u leđa u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Dvojica drugara su izbodena od strane Albanaca", navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta, Tanjug, B92

Pogledajte još