Požari blizu Priboja i Leposavića

Od četiri požara koji su zahvatili nenaseljeno područje opština Priboj, Prijepolje i Novu Varoš, ugašen je jedan u prijepoljskom selu Bjelobabe.

Na ostala tri lokaliteta, Jarmovcu, Čelicama i Crnom Vrhu, gašenje se nastavlja ali duva jak vetar, što otežava gašenje, izjavio je za B92 Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije.

S druge strane, na teritoriji opštine Leposavić, na severu Kosova, požar kod sela Boračane proširio se tokom noći i zahvatio šumu na površini od oko 60 hektara, izjavio je Tanjugu član opštinskog veća u ovom gradu Zoran Milojević.

Milojević je rekao da se požar zbog vetra koji duva proširio tokom noći i da je zbog nepristupačnosti terena otežano njegovo lokalizovanje. Drugi manji požar u opštini Leposavić kod sela Rodelj lokalizuje se a tamo je bilo ugroženo osam domaćinstava, dodao je Milojević.

On je kazao da su na terenu pored vatrogasaca, pripadnici Civilne zaštite i radnici preduzeća “Srbija šume”.

Na području opštine Leposavić problema sa požarima bilo je tokom celog prošlog leta kada je vatrena stihija uništila velike površine šuma u ovom delu Kosova.

Beta/Tanjug/B92

Pogledajte još