Oproštajna poruka medicinske sestre koja je odala Kejt Midlton: Voditelji su krivi!

Četrdesetšestogodišnja medicinska sestra Džakinta Saldana iz bolnice King Edvard VII. koja je prošle godine u decembru izvršila samoubistvo nakon što je odala informacije o trudnoj Kejt Midlton, u svojoj oproštajnoj poruci direktno je okrivila dvoje australijskih voditelja za smrt.

Džakinta je u oproštajnoj poruci proglasila krivim Mel Grejg i Majkla Kristijana i napisala da oni treba da otplate njenu hipoteku.

- Molim vas primite moje izvinjenje. Iskreno mi je žao. Hvala vam na vašoj podršci. Smatram da su australijski radio voditelji Mel Grejg i Majkl Kristijan odgovorni za ovaj čin. Molim vas naterate ih da otplate moju hipoteku. Žao mi je, Džakinta - napisala je ona u oproštajnoj poruci koju je ostavila svojim nadređenima.

Tragična smrt Džakinte Saldana posledica je novinarske smicalice.

Saldana je primila poziv voditelja jednog australskog radija i nasela na njihovo lažno predstavljanje u telefonskom pozivu.

Voditeljski par se predstavio se kao kraljica Elizabeta Druga i princ Čarls, nakon čega ih je Saldana spojila sa osobljem koje im je odalo poverljive detalje o Kejtinom zdravstvenom stanju.

Njihov poziv uskoro je postao senzacija na internetu i voditelji su se svakodnevno hvalili na Tviteru.

Džakinta Saldana, majka dvoje dece, osećala se odgovornom zbog svoga propusta i obesila se, prenose agencije.

Izvor: Fonet via 24sata

Pogledajte još