"Noć muzeja" u Sokobanji

Manifestacija "Noć muzeja" koja se 16. maja se održava po šesti put, otvoriće vrata brojnih muzeja i galerija. Posetioci će moći da uživaju u zanimljivim izložbama, performansima, koncertima i revijama u oko 40 gradova u Srbiji na više od sto devedeset lokacija, na kojima će biti predstavljeno gotovo 400 različitih sadržaja.

Ovogodišnja manifestacija održava se kao deo evropske Noći muzeja, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Evropske komisije i organizacije UNESCO.

Manifestacija "Noć muzeja" u Sokobanji biće organizovana otvaranjem četiri izložbe: Stalne postavke u Galeriji - legatu "Miluna Mitrovića", akadamskog slikara iz Beograda, izložbe slika Umetničke kolonije "Sokograd" i postavke umetničkih radova - keramika, akademskog vajara Lele Milosavljević iz Sokobanje, u mermernoj galeriji, Organizacije za turizam, kulturu i sport, Sokobanja.

U Zavičajnom muzeju za ovu priliku otvaraju se još tri nove galerije, a sigurno krunski događaj manifestacije biće Izložba razglednica Sokobanje do 1941. god. Organizator manifestacije u Sokobanji je Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja.

(15. maj 2009.)

Pogledajte još