Vermezović: Derbi će odlučiti o tituli!

"Nisu ni oni (Zvezda) u nekom Bog zna kakvom naletu, ali rezultatski dobro stoje. Do derbija imamo još dve utakmice, Radnički iz Niša gde moramo da pobedimo i utakmicu u Kragujevcu koja će biti slična ovoj današnjoj. Verovatno će derbi posle dužeg vremena odlučivati o prvaku", rekao je Vermezović posle utakmice u Novom Pazaru.

Partizan je remijem sa Novim Pazarom ostao na samo dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, iako je posle 19. kola imao čak 11 bodova više.

Na pitanje novinara da li se plaši o svom statusu u Partizanu, Vermezović je odgovorio: "Ne, o mom statusu odlučujemo samo ja".

"Utakmica sa Novim Pazarom je bila borbena, posebno u drugom poluvremenu. U prvom delu smo bili malo rezervisani, stvorili smo dosta šansi, mada su i oni imali dve-tri prilike. Nažalost, izgubili smo dva boda, ali ima još pet kola do kraja, igramo i derbi kod kuće i moramo biti mnogo angažovaniji", dodao je Vermezović.

U ekipi Partizana nije bilo reprezentativnog napadača Marka Šćepovića, a Vermezović je rekao da je jedan od razloga i sukob sa saigračem Aleksandrom Mitrovićem.

"Imali su verbalni duel na treningu. Ovo je bila psihološki jaka utakmica za Marka, koji u poslednje vreme na treninzima nije pokazao da sve to može da izdrži. Bio je to običan duel, čarka, ništa spektakularno", naveo je Vermezović.

Utakmicu u Novom Pazaru obeležilo je i nekoliko incidentata navijača domaćeg kluba, a trener crno-belih je kazao da nije obraćao pažnju na ambijent jer mu je bilo bitno "samo da izvuče živu glavu".

"Nije mi bilo svejedno, ne zbog galame i svih tih povika, ali bio sam polivan vodom, pljuvan, gađan. Kapiram da je sve to deo predstave, ali mislim da je sve to malo preterano. U velikoj meri nismo bili zaštićeni na svom radnom mestu. Ali, ne kažem da je to razlog zašto nismo pobedili. Nisam obraćao pažnju na ambijent, gledao sam da izvučem živu glavu", rekao je Vermezović.

Beta

Pogledajte još