Za primer svima: Ljubav koja traje 70 godina

Naime, ne Redditu je nedavno objavljena fotografija para iz bolničke sobe pored koje je stajalo: "70 godina zajedno. On je prošao kroz brutalan Maov režim. Preživeo japansku okupaciju. Preživeo bombardovanje Britanaca u Drugom svetskom ratu. Odgajio petoro dece za vreme komunističke vlasti Kineza. Čak i kad je bolestan odbija da ide u bolnicu jer se onda niko neće brinuti o mojoj bolesnoj baki", napisao je unuk para Džastin Vijaja.

On je za "Huffington Post" ispričao detalje njihove ljubavne priče. Naime, njegova 85-godišnja baka već deset godina bori se s bolešću bubrega i drugim zdravstvenim problemima.

Njegovom 95- godišnjem dedi je sad dijagnostikovana leukemija i rak pluća. Lekari su mu dali još samo nekoliko meseci života, a sad se ponavlja isti scenario kao i proteklih godina kad je on u par navrata završio u bolnici: Nakon nekoliko sati provedenih u bolničkom krevetu on bi rekao da mu je bolje i zatražio da pođe kući.

"U početku nam nije bilo jasno zašto to radi. Mislili smo da je jednostavno tvrdoglav stari čovek. Sve do jedne prilike kad se moja majka rasplakala u bolnici jer joj nije bilo jasno zašto želi da ide kući, a još uvek mu nije bolje. Odgovorio joj je: 'Jer je tvoja majka kod kuće sama i o njoj nema ko da brine'".

Na fotografiji su Džastinovi baka i ded snimljeni prvi put zajedno u bolnici.

"Oboje su bolesni, jedva u stanju da govore, a baka je kraj dedinog uzglavlja. Sve ove godine je bilo obrnuto. Kad nije mogla da jede, hranio bi je. Kad nije mogla da hoda, on je hodao najuspravnije što je mogao kako bi joj pružio oslonac. Kad bi završila u bolnici, svakog jutra je ustajao u pet sati kako bi bio kraj nje kad se probudi", objasnio je Džastin i dodao da nije u potpunosti saznao njihovu priču s obzirom na to da nikad nisu otvoreno pričali o svojoj ljubavi: "Ali, nema veze. Njihova dela govore više od reči, a pravim dokazima kroz život pun ljubavi svedočila su njihova deca i unučići.

Izvor: Index

Pogledajte još