Vučić u Zagrebu: U četiri oka sa šeficom diplomatije, Vesnom Pusić

Neke od tema razgovora biće o rešavanju otvorenih pitanja iz ratne prošlosti, privrednoj saradnji posle ulaska Hrvatske u EU i evrointegracijama Srbije.

Vučić sa Pusićevom, koja će mu biti domaćin, razgovara u četiri oka, a slede susreti s predsednikom Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem, vicepremijerom Nevenom Mimicom i ministrom odbrane Antom Kotromanovićem.

Vučić je uoči posete izjavio da Srbija i Hrvatska ne mogu imati isti pogled na prošlost, ali da bi trebalo da imaju zajedničku viziju budućnosti, kao i da je državni vrh Srbije jedinstven oko budućih odnosa sa Hrvatskom i da očekuje dobru saradnju predsednika Nikolića i Josipovića.

"Nema sumnje da srpski državni vrh na sasvim racionalnim osnovama želi dobre odnose s Hrvatskom", rekao je Vučić za HTV.

On je dodao da očekuje da predsednik Nikolić 30. juna bude u Zagrebu na proslavi ulaska Hrvatske u EU.

Hrvatska šefica diplomatije Vesna Pusić rekla je u petak će teme razgovora biti nestale osobe, privredna saradnja posle izlaska Hrvatske iz Cefta zbog ulaska u EU i evropski put Srbije.

Ona je dodala da je Vučićeva poseta Hrvatskoj nastavak niza sastanaka na visokom nivou između dve zemlje i da se od nje očekuje napredak u rešavanju otvorenih pitanja.

Vučić je najviši srpski zvaničnik koji dolazi u posetu Zagrebu od kako je sadašnja srpska vlada preuzela dužnost.

Beta

Pogledajte još