Sutra u Beogradu i Srbi sa juga KiM?

Predstavnici četiri opštine sa severa Kosova koji se protive sporazumu koji je 19. aprila u Briselu postignut između srpskog i kosovskog premijera uz posredovanje EU saopštili su ranije da nisu odustali od ideje da se o tako krupnim pitanju izjasne građani Srbije na referendumu.

Naveli su takođe da je rok od 15 dana za raspisivanje referenduma kratak a da o formulaciji referendumskog pitanja treba da odluče skupštine četiri opštine sa severa Kosova koje su i inicirale referendum.

Predsednik srpske opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je danas mitrovičkom Radiju "Kontakt plus" da će i predstavnici lokalnih samouprava južno od reke Ibar sutra biti u Beogradu sa namerom da državnom vrhu iznesu stav i mišljenje u vezi briselskog sporazuma.

Na sastanku prošle nedelje sa državnim vrhom bili su predsednici opština Zvečan- Dragiša Milović, Zubin Potok – Slaviša Ristić, Kosovska Mitrovica – Dragiša Vlašković, Leposavić Dragiša Vasić, načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković i zamenik direktora Vladine Kancelarije za KiM Krstimir Pantić.

Izvor: b92

Pogledajte još