LŠ: Real priželjkuje čudo, Borusija gleda ka Vembliju

"Milioneri" iz Dortmunda su prošle nedelje u prvom polufinalu na svom terenu slavili sa 4:1, a fantastičnu partiju pružio je Robert Levandovski, strelac sva četiri gola.

Jedini pogodak za Madriđane na toj utakmici dao je Kristijano Ronaldo, čiji problem sa povredom butnog mišića brine sve navijače trofejnog kluba.

"Svi znaju da je Kristijano veoma motivisan za svaku utakmicu, bez obzira da li je ona odlučujuća ili nema takmičarski značaj. On nam je najpotrebniji za sutrašnji meč, nadam se da će pored njega i cela ekipa biti na nivou", kazao je fudbaler sredine Reala Sami Kedira.

Ronaldo zbog problema sa povredom nije igrao prošlog vikenda u gradskom derbiju sa Atletikom (2:1). Ekipa Borusije je prošlog vikenda u Bundesligi u gostima savladala Fortunu iz Dizeldorfa sa 2:1.

"Iako mnogi smatraju da smo jednom nogom već u finalu, mislim da nije tako. U najboljem slučaju radi se o malom prstu. Vara se svako ko misli da može da u Madridu ne može da izgubi sa 3:0", upozorio je defanzivac Borusije Mats Humels.

Očekuje se da u startnoj postavi ekipe iz Dortmunda ponovo bude i srpski štoper Neven Subotić. Ove sezone Borusija je već ostala neporažena u meču u grupnoj fazi, a rezultat je bio 2:2. Real je tada imao dosta sreće, pošto je Mesut Ozil tek u 89. minutu doneo bod domaćinu.

Revanš utakmica polufinala između Reala i Borusije igra se u utorak od 20.45 na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu.

(Tanjug)

Pogledajte još