Đukanović: Neću podneti ostavku

Na poziv lidera opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Srđana Milića da je vreme da ode sa funkcije premijera, jer je postao hipoteka razvoja Crne Gore, Đukanović je u parlamentu odgovorio da Milić nema legitimitet da traži tako nešto.

"U demokratiji postoji jedno pravilo da se nakon izbora na kojima se izgubi - odlazi, a ne da se odlazi nakon izbora na kojima se pobedi. Uvek sam pobeđivao na izborima, a vi ste gubili na svim izborima i zato vi treba da razmislite, ako ne da odete, onda makar da li imate legitimitet da tražite od mene da odem" , rekao je Đukanović.

On je naveo da gubitnici na izborima ne mogu tražiti da ode sa premijersje funkcije."Morate se potruditi da podignete težinu na političkoj sceni Crne Gore da bi mogli da tražite da odem sa funkcije. SNP je između dva izborna ciklusa gotovo prepolovila broj poslaničkih mandata, tako da možda vi treba da odete", poručio je Đukanović Miliću.

Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore , održavanje premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jednom dvomesečno u okviru redovnog zasedanja parlamenta, a Đukanoviću je ovo drugi put da odgovara na pitanja poslanika od ponovnog izbora na funkciju šefa vlade.

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta, čiji je lider Miodrag Lekić, bojkotuju rad parlamenta, zbog, kako su naveli, neregularnosti na predsedničkim izborima.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.