Saradnja sa Hrvatskom za budućnost

Hrvatski predsednik je prilikom susreta sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije rekao da će Srbija imati svu pomoć Hrvatske na putu ka EU.

Teme razgovora bile su bilateralni odnosi dve zemlje, regionalna saradnja, razvoj ekonomskih odnosa, pitanje nestalih lica i pitanje povratnika, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Tokom susreta Josipović je naglasio da se mora intenzivirati komunikacija kako bi sprečili širenje pogrešnih informacija.

"Pojedinačno smo male države i teško možemo uspeti na trećim tržištima, ali zajedno imamo šansu. Podržavamo put Srbije ka Evropskoj uniji, jer Evropa bez vas nije kompletna. Imaćete svu našu pomoć na tom putu. Globalna stabilnost u regionu nam je veoma važna", rekao je Josipović.

Potpredsednik srpske Vlade zahvalio se na podršci Hrvatske evropskom putu Srbije.

Zahvalivši se predsedniku Josipoviću, koji je uvek isticao neophodnost dobrih odnosa dveju zemalja, Vučić je dodao:

"Bez obzira na prošlost i razliku u njenom tumačenju, moramo da mislimo na budućnost i naše odnose. Otvorili smo mnoga pitanja danas i uskoro ćemo formirati ekspertske timove, koji će razgovarati o konkretizaciji naših planova".

Josipović je istakao da su "javnosti detektovale sve probleme koje smo imali i uz malo volje sva sporna pitanja možemo brzo rešiti.

"Imovinska pitanja, stanarska prava, državljanstvo, sve su to pitanja koja bi što hitnije trebalo rešiti", zaključak je obe strane.

Vučić je sastankom sa predsednikom Josipovićem završio jednodnevnu posetu Hrvatskoj.

Izvor: b92

Pogledajte još