Kako biti Italijan?

Nakon mjuzikla "Čikago" (Chicago) iz 2002. godine, reditelj Rob Maršal se vraća ovom žanru filmom koji već miriše na spektakularno: "Nine"!

Najveće holivudske zvezde, Danijel Dej-Luis, Nikol Kidmen, Penelope Kruz, Marion Kotijar, Kejt Hadson, Sofija Loren, Džudi Denč i Stejsi Ferguson poznatija kao Fergi iz benda "The Black Eyed Peas", uskoro će se naći na istom mestu - u mjuziklu Roba Maršala "Devet" (Nine)

U centru priče je slavni reditelj Gvido Kontini (Dej-Luis) koji snima novi film trudeći se da balansira između velikog broja žena u svom životu: supruge Luize (Kotijar), ljubavnice Karle (Kruz), filmske muze Klaudije (Kidmen), prisne prijateljice i kostimografkinje Lilijane (Denč), poznate novinarke Stefani (Hadson), ljubavi iz detinjstva Sarađine (Ferguson) i majke (Loren). 

Sve u svemu, očigledno nije lako "Biti Italijan", kako kaže i song iz ovog mjuzikla, koji možete čuti ako u nastavku pogledate ekskluzivni trejler iz ovog filma... 

Adaptaciju za scenario ovog filma, koji već na prvi pogled deluje spektakularno, potpisuje, na žalost, pokojni Entoni Mingela zajedno sa Majklom Tolkinom. Inače, film je baziran na knjizi Artura Kopita koja je nastala na osnovu italijanskog komada Maria Fratija. A osnovna inspiracija svega bio je Felinijev autobiografski film "8 ½". 

Originalni brodvejski mjuzikl "Devet", postavljen 1982. godine i za njega je muziku i stihove napisao Mori Jeston, koji je još kao tinejdžer bio fasciniran Felinijevim delom. Ovo izvođenje osvojilo je pet nagrada Toni, uključujući i nagradu za najbolju muziku. 

Svetska premijera filma "Devet" zakazana je za 25. novembar.

Katarina Milovanović

Pogledajte još