Kacin Crnogorcima: Srbija će da vas prestigne u evropskim integracijama

Kacin je, na sastanku Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, rekao da u Srbiji postoji koordinirana borba protiv organizovanog kriminala.

"U Srbiji su rezultati očigledni, a javna podrška borbi protiv korupcije sve je veća. Time su pokupili toliko poena da su kasnije mogli da parafiraju sporazum sa Prištinom", kazao je Kacin.

On je naveo da je Crna Gora kroz saradnju sa ruskim oligarhom Olegom Deripsakom "platila životnu školu".

Kacin je poručio da bez borbe protiv korupcije nema investicija iz EU.

Izvestilac EP je takođe ocenio da poseta prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu pokazuje da je Beograd u potpunosti posvećen normalizaciji odnosa u regionu.

"Mislim da će ta poseta svakako relaksirati atmosferu u odnosima između Zagreba i Beograda", rekao je on, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Kacin je izrazio uverenje da će prisustvo predsednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, na svečanosti 30. juna u Zagrebu, povodom ulaska Hrvatske u EU doprineti još boljoj atmosferi, koja će, kako je ocenio, omogućiti da u skorije vreme dođe i do zvanične posete.

"Ja bih rekao da je Srbija potpuno posvećena tim inicijativama, ali moramo sačekati da vidimo", rekao je on.

Kacin, posle nedavnog postizanja dogovora Beograda i Prištine, nije štedeo reči pohvale na račun novih vlasti u Srbiji - premijera Dačića nazvao je balkanskim Ričardom Niksonom, a sam sporazum po značaju za region uporedio sa okončanjem hladnog rata, podseća RSE.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još