Pet prirodnih recepata do vitke linije

Osobama koje imaju problem sa punijom figurom već su odavno dosadili bezbrojni saveti po časopisima o brzom i lakom načinu da se oslobode viška kilograma. Nutricionisti i fitnes instruktori uporno ponavljaju da samo kombinacijom fizičkih aktivnosti i zdravog režima ishrane možemo doći do lepo oblikovane linije i zdravog organizma.

1. Puno smeha:

Naučno je dokazano da smeh troši kalorije. Ako se smejete od srca 10, 15 minuta dnevno, za nedelju dana sagorećete 280 kalorija.

2. Akupunkturne tačke za mršavljenje:
Osobe koje jednom nedeljno odlaze na akupunkturu, za tri meseca izgubiće dodatnih 4,5 kilograma. Uz "bockanje" određenih tačaka na telu, lakše ćete kontrolisati apetit.

3. Cimet ubrzava metabolizam:
Svakog jutra popijte šolju jogurta sa pola kašičice cimeta. Cimet podstiče metabolizam, a samo pola kašičice dnevno dovoljno je da "sagori" dodatni kilogram mesečno.

4.Sok od šargarepe sagoreva višak kilograma:
Istraživanja su pokazala da čaša soka od šargarepe dnevno pomaže da izgubite oko dva kilograma za 12 nedelja. Ako se pitate kako je to moguće, odgovor leži u visokom sadržaju vlakana i hranljivih materija koje pomažu u sagorevanju sala.

5.Zeleni čaj pročišćava organizam:
Konzumirajte zeleni čaj, jer ovaj napitak podstiče sagorevanje masti i ubrzava metabolizam za 20 procenata. Ipak, nemojte preterivati jer preterana upotreba ovog čaja, na primer 8- 10 šoljica dnevno, može dovesti do nezeljenih dejstava usled prisustva kofeina.
D.M.

Pogledajte još