Dubai napredniji od Njujorka

Stručnjaci kažu kako je Dubai u samo deset godina postigao sve ono što je, na primer, Njujork postigao u 150 godina. Ovaj arapski grad je tako postao sigurniji za život od Londona i mnogih drugih metropola na Zapadu.

POGLEDAJ I: Dubai iz vazduha, raj na zemlji: FOTO

Pripreme Dubaija koji želi da na što bolji način ugosti veliku svetsku izložbu Expo 2020. godine, navodeći kako bi to mogao biti najraznolikiji kulturni događaj dosada.

"Prvi put kada sam čula za Dubai rekli su mi da je to lažni materijalistički grad izgrađen na ničemu. Međutim, kada sam ga posetila, videla sam koliko je to daleko od istine. To je najukusniji koktel starog i modernog", utisak je jedne britanske novinarke koju citira "Huffington Post".

Mnogi će reći kako se Dubai razvija "brzinom munje" i potvrditi da je postigao u deset godina ono što je Njujork za 150. Takođe, mnogi viđeniji ljudi iz Evrope koji su posetili Dubai potvrdili su kako se tu osećaju sigurnije nego u evropskim metropolama. Mnogi od njih su pre nego što su videli Dubai imali sasvim suprotne i pogrešne informacije o ovoj metropoli.

Izvor: B92

Pogledajte još