Igor Lazić Niggor: Beogradu je hitno potreban metro

Ovaj poznati Kotoranin, već osamnaest godina živi u Beogradu i oseća se kao da je tu i rođen, ali uz osmeh dodaje da bi iz Kotora rado preneo svoju barku. Posle gotovo decenijske muzičke pauze publika koja voli Niggorovu muziku ima priliku da uziva u novom singlu “Serotonin”.

Smatraš li da je Beograd prestonica dobrog provoda?
Veliki broj mojih prijatelja iz inostranstva dolazi u Beograd i oduševljeni su gostoprimstvom i druželjubivošću naroda. U ostalim evropskim gradovima, bez obzira što su razvijeniji i bolje žive, nije prisutan taj poseban duh grada koji ljude podstiče da ponovo dođu. Dobar provod, dosta mesta za izlazak, vrhunska hrana, lepe žene, pa ko god da dođe nema šta više od ovoga da poželi.

Šta najviše nedostaje Beogradu ?
Saobraćaj je veliki problem i metro je pod hitno potreban da bi uštedeli na vremenu. Čini mi se da ću ovako celi život provesti čekajući u koloni automobila da se prevezem od jednog odredišta na drugo. To pitanje je davno trebalo da bude rešeno, jer iz godine u godinu sve je više automobila, veći je kolaps i zagađenje. Neophodan je veći broj javnih garaža, ali nema prostora, pa će morati da smisle novi plan, na primer da više iskoriste reke, da se napravi trajekt, da se izgrade novi mostovi .

Gde voliš da provodiš vreme u Beogradu?
Kao primorac najviše volim da provodim vreme blizu vode i često se moje društvo okuplja na splavu “Kolibri” , ali i sa ekipom bajkera sam u kafiću u Sarajevskoj ulici. Mada, uživam da pobegnem negde van gradske gužve, da provodim vreme u prirodi, idem u ribolov ili planinarenje sa prijateljima.
D.M.

Pogledajte još