Beograd: Velibor Vukašinović na čelu JAT-a

0

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici predložila odboru direktora Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj Jat Airways a.d. Beograd da imenuje Velibora Vukašinovića za vršioca dužnosti generalnog direktora.

Vlada je za direktora Republičke direkcije za imovinu postavila Jovana Vorkapića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o privatnom obezbeđenju i Predlog zakona o detektivskoj delatnosti.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Crne Gore o readmisiji lica čiji je ulazak ili boravak nezakonit.

Vlada Srbije je donela odluku o osnivanju Akademije za nacionalnu bezbednost, kao samostalne visokoškolske ustanove od posebnog interesa za bezbednost Republike Srbije, koja će početi sa radom školske 2013/2014. godine.

Takođe, Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Strategiju razvoja poštanskih usluga u Srbiji od 2013. do 2016. godine.

Vlada Srbije usvojila je i Strategiju policije u zajednici. Strategija daje smernice u uspostavljanju i razvoju novih načina saradnje policije sa građanima, zajednicom i institucijama radi povećanja lične i kolektivne bezbednosti u Srbiji.

Izvor: Tanjug, Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.