Skype od danas u okviru Outlooka

Engleski korisnici su prvi dobili priliku da isprobaju mogućnosti nove tehnologije, a korisnici u nemačkoj i Americi će ovaj servs moći da koriste za nekoliko sedmica, rekli su u Microsoftu.

Microsoft je kupio Skype kako bi se uspešno takmičio sa konkurenicijom na polju elektronske pošte i srodnih servisa, ali analitičari sumnjaju da će im ovaj potez pomoći da se vrate na "staze stare slave" jer im je glavni konkurent Google prilično odmakao.

"Sa Skypeom koji je ugrađen u Outlook možete birati medij za vaše poruke, bilo da se radi o elektronskoj pošti video pozivima ili kratkim porukama i tako se povezati sa svojim Messenger i Skype prijateljima na jednom mestu", stoji na blogu Skypea.

Ovaj potez Microsofta je bio najavljen još u julu 2012. godine, a kompanija je polako počela da se udaljava od svog brenda Hotmail - koji je predstavile 1998. godine - ohrabrujući korisnike da unaprede svoje naloge i tako ih preeimenuju u Outlook.com.

Sledeći korak je ukidanje Windows Messengera koji je u nekim zemljama već prestao sa radom, pa se korisnicima preporučuje da se prebace na Skype.

Microsoft je za Skype 2011. godine platio 8,5 milijardi dolara isplativši tako dotadašnje vlasnike eBay i nekoliko privatnih investitora i tako postao najveća Microsoftova akvizicija.

Iako je Hotmail jedno vreme bio lider na polju servisa elektronske pošte, Google je sa svojim Gmailom uspeo da se trenutno nametne kao servis sa najviše korisnika, pa se u Microsoftu nadaju da će ovaj njihov potez ohrabriti korisnike da više koriste i njihov e-mail servis.

Kako Comscore prenosi Gmail trenutno zauzima 20,8% globalnog tržišta, na drugom mestu je Microsoft sa 19.7% dok je Yahoo Mail na trećem mestu sa 19.1%.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još