Nekoliko stotina sindikalaca protestvovalo u centru Beograda

Među okupljenima, koji su došli iz svih krajeva Srbije, mogli su se videti transparenti na kojima je pisalo "protesti za budućnost naše dece".

Sa razglasa čule su se pesme grupe Beogradski sindikat, dok su predstavnici sindikata povremeno pozdravljali okupljene, kao i sve one koji danas moraju da rade i koji su na svojim radnim mestima, "kako bi Srbija normalno funkcionisala".

Jednoglasno su rekli da skreću pažnju na običnog čoveka i da "se svi borimo za elementarna ljudska prava".

- Tu smo da dignemo glas za spas svih nas - uzvikivali su predstavnici.

Okupljeni su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, od Trga Nikole Pašića, Dečanskom do Doma omladine, Kolarčevom, preko Terazija, i nazad do Trga Nikole Pašića.

U obeležavanju Prvog maja učestvuju Samostalni sindikat metalaca Srbije, Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije, Sindikat radnika građevinarstva I IGM Srbije, Sindikat uprave Srbije, Samostalni sindikat hemije i nemetala Srbije.

Takođe, učestvuju i Samostalni sindikat trgovine Srbije, Sindikat radnika šumarstva i prerade drveta Srbije, Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, Samostalni sindikat radnika energetike i petrohemije Srbije, Samostalni sindikat estradnih umetnika I izvođača Srbije i Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug via Blic

Pogledajte još