Video koji otopi srce: Pas sa hendikepom presrećan dočekuje vojnika

Jednogodišnja ženka mešanca pitbula po imenu Ema pati od urođenog neurološkog oboljenja nalik na dečiju paralizu, zboga kog su joj zadnje noge praktično beskorisne, a svaki pokret je prava muka. To je, međutim, nije sprečilo da se dovuče do vrata kako bi pozdravila svog vlasnika, američkog vojnog pilota Svansona, koji se vratio iz višemesečne misije u Avganistanu.

Dok su druga dva psa porodice Svanson, Miki i Džesi, do vrata stigla trčeći, Ema se tek uz veliki napor vuče za njima, ali ipak ne odustaje, a kad se našla u vlasnikovom zagrljaju njena sreća je bila potpuna.

Snimak još jednom, na dirljiv način, potvrđuje kolika je ljubav i predanost čovekovog najboljeg četvoronožnog prijatelja, a u Eminom slučaju ova ljubav je, velikom nežnošću i brigom, dirljivo uzvraćena i sa ljudske strane.

Gospodin Svanson i njegova supruga Melisa, koja je načinila snimak i postavila ga na Eminu stranicu na Fejsbuku, angažovani su kao saradnici SNARR, humanitarne Organizacije za spasavanje i rehabilitaciju životinja sa specijalnim potrebama, preko koje su usvojili i ovog hendikepiranog psa.

Trenutno rade na tome da Emi obezbede “pseća invalidska kolica” koja bi joj omogućila da se samostalno kreće samo snagom svojih prednjih nogu.

Izvor: Blic

Pogledajte još