Od nedelje 5. maja na RTS 1: Repriza kultne serije "Poletarac" (VIDEO)

0

Svi koji su odrastali početkom osamdesetih godina 20. veka sigurno se sećaju kultne serije "Poletarac" čiji scenarista i režiser je bio Timoti Džon Bajford. Od nedelje, 5. maja, na RTS 1, od 11.22h, svi koji se sećaju, a posebno oni koji tada još nisu bili ni rođeni moćiće da gledaju kvalitetan dečiji program kakav se pre snimao.

Nekoliko godina nakon gašenja časopisa “Poletarac“, 1979. tadašnja Televizija Beograd počela je sa snimanjem istoimene serije inspirisane ovim biserom izdavaštva. Scenarista i režiser TV serije “Poletarac” bio je Timoti Džon Bajford koji je oko sebe okupio glumački/kulturni krem tadašnje Jugoslavije među kojima su bili i: Đorđe Balašević, Branko Cvejić, Nela Eržišnik, Olivera Marković, Miodrag Petrović-Čkalja, Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi.

Do današnjih dana, serija “Poletarac” je ostala jedan od simbola kvalitetnog dečijeg programa kakav se pre snimao i emitovao na nacionalnoj frekvenciji. Pravi simbol pojma DOBRA STARA VREMENA u njegovom najpozitivnijem, nikako patetičnom značenju.

Sve koji se sećaju “Poletarca”, a posebno oni koji nisu ni bili rođeni u vreme njegovog emitovanja, trebalo bi da obraduje informacija da od nedelje, 5. maja, na RTS 1, od 11.22h kreće repriza ove kultne serije koja je obeležila detinjstva generacija sa ex-Yu prostora.

Neki će reći da to RTS 1 nema šta da emituje novo, pa reprizira stare serije. Eto, za razliku od drugih (dosadnih!) repriza, ova možda čak i ima nekog smisla… neku cool, retro vrednost u ovom trenutku.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.