Svedok sudara vozova: Bilo je strašno, leteli su i putnici i sedišta!

"Bilo je strašno! U trenutku udara popucala su mnoga stakla u vozu. Sedišta su se odvalila, a neki putnici su leteli po 4-5 metara", rekli su očevici reporteru Kurira.

Kvar se dogodio na vozu koji je saobraćao na relaciji Beograd-Šid. Voz se pokvario na krivini u tunelu "Tošin bunar". Taman kada je mašinovođa trebalo da pokrene lokomotivu, na taj voz je naleteo drugi, koji je saobraćao na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica.

Prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure jedan vagon je bio zarobljen u tunelu, ali su svi povređeni prebačeni u drugi vagon i odatle u beogradske bolnice.

"Šest povređenih sa lakšim ali dubljim povredama glave prebačeno je u Urgentni centar, a sedmoro povređenih sa ortopedskim povredama u Kliničko-bolnički centar "Zemun", gde je zbrinuta i jedna osoba s povredom glave", navela je Nada Macura.

Ona je rekla da je dete, kome je najverovatnije povređena glava, prebačeno sa još jednom osobom u Urgentni centar.

(old_image)

Foto: Mesto gde su se sudarili vozovi (Kurir)

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić rekao je ovim povodom da nam se u poslednje vreme dešavaju stvari "koje smo mislili da se dešavaju samo na filmovima".

"Srećom nema nastardalih, a okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća biće predmet analize. Očekujem detaljnu istragu. Ono što je bitno reći, naše službe za ovakve situacije su efikasno i na vreme reagovale", rekao je Antić.

Antić je istakao da se trećim vozom evakuišu povređeni i ponovio da nema teže povređenih.

Podsetimo, dva putnička voza sudarila su se danas oko 13.30 u tunelu "Tošin bunar" a u sudaru je povređeno više putnika. Putnički voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Novi Sad naleteo je u tunelu na voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Šid.

Izvor: Beta, Kurir

Pogledajte još