Vučić: Uskoro rešenje važnog slučaja

BEOGRAD - Sledi nova ofanziva u borbi protiv korupcije.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da će uskoro biti rešena dva, tri predmeta s liste od 24 sporne privatizacije i istakao da se privodi kraju rad na još jednom velikom predmetu koji je van tog spiska, ali koji je javnosti dobro poznat.

- Uslediće rešavanje dva ili tri predmeta s tog spiska vrlo brzo... I jedan predmet koji nije sa tog spiska, a inače je veliki predmet, poznat je u javnosti i zamerano nam je što nije rešavan - rekao je Vučić u intervjuu za B92.

Ubrzano ka EU

On je rekao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom a da ne naruši svoju državnost. Vučić je rekao da se briselski sporazum mora sprovoditi i najavio da će sledeće sedmice posetiti KiM.

- Ako nešto potpiše neko iz Vlade Srbije i to prihvati Skupština, onda je jasno da će se to sprovoditi. Samo je pitanje da vidimo kako da to uradimo u saglasju s našim narodom, a ne protiv volje našeg naroda - kazao je Vučić.

Rekonstrukcija Vlade dolazi na red

Vučić je rekao da će se u narednom periodu razgovarati o rekonstrukciji Vlade.
- Kada je bila prilika da o tome razgovaramo? Siguran sam da u narednih desetak dana niko o tome neće govoriti u Srbiji, a da li ćemo posle toga o tome razgovarati, hoćemo i nemamo problem da pravimo analizu - kazao je on i dodao da se o izborima trenutno ne razmišlja:

- Ne mislimo da je to potrebno Srbiji u ovom trenutku. Da li će to biti tema za desetak dana zbog neke nove čudne situacije, to čovek u Srbiji nikad ne može da isključi.

Izvor: Kurir

Pogledajte još