Za nedelju, 17. maj 2009. godine

BEOGRAD, 17. maja 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama danas najviše pišu o zajmu koji je Međunarodni monetarni fond odobrio Srbiji, poseti američkog potpredsednika Džozefa Bajdena regionu i sukobima unutar islamske zajednice u Srbiji.

BLIC - "Dinkić: Od sutra povoljniji krediti", kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić posle odobravanja zajma MMF-a Srbiji. "Bajden odložio finale", piše list o poseti američkog potpredsednika i odlaganju finala Kupa Srbije. O ulozi Bezbednosno informativne agencije u privatizaciji u tekstu "BIA mora da položi račun o ulozi u privatizaciji".

VEČERNJE NOVOSTI - "Bajden gasi ruski uticaj", o balkanskoj turneji američkog potpredsednika. "Uzeli joj sve po spisku", o oduzimanju imovine Jovanki Broz. "Najgore tek dolazi", kaže u intervjuu listu politikolog Džerald Selente.

POLITIKA - "Razlike ne ugrožavaju zajednički interes", kaže u intervjuu listu o odnosima sa Srbijom predsednik Crne Gore Filip Vujanović. "Ziklić: Cerovićeva poseta može imati krvav epilog", o sukobima u islamskoj zajednici u Novom Pazaru. "Svaki treći narkoman kokainski zavisnik", piše list.

PREŠ - "Ko su Zvezdini grobari?", o molverzacijama u srpskom fudbalu. O poseti Bajdena u tekstu "Bajden će nam oprostiti što nas je tukao". "Istina o Željku i meni", intervju folk pevačice Svetlane Ražnatović.

Pogledajte još