Vermezović: Ko je ovde radio ni pakao mu teško neće pasti!

Upravni odbor Partizana smenio je u ponedeljak Vermezovića posle remija u Novom Pazaru (0:0), nakon kojeg je Crvena zvezda prišla crno-belima na samo dva boda zaostatka.

"Starijim generacijama je sportski motiv bio broj jedan, a danas smo se svi pretvorili u novac. Pokušavao sam na razne načine da razmrdam igrače, u Novom Pazaru sam ih premirao od svojih para, kako bismo pobedili. Da probam i na taj način da ih podignem, da vidim u čemu je problem. Ne mogu da otrkijem kolike su bile premije, jer je to poslovna tajna", rekao je Vermezović na oproštajnoj konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Govoreći o finansijskim problemima u klubu, Vermezović je spomenuo i dešavanja u Milanu na utakmici Lige Evrope sa Interom kada je rekao da fudbaleri nemaju para za šoping.

"Kapiten Ilić mi je rekao da igrači nemaju ni za mini bar, a kamoli šoping koji sam ja predložio jer su neki igrači prvi put bili u Milanu. Odmah su neki pokušali da me demantuju i pričaju da je sve laž, a ja sam preneo ono što su mi igrači rekli", dodao je Vermezović.

On je istakao da pričao o ugovoru sa Partizanom još nije završena, iako se u javnosti pojavila informacija da je sve dogovoreno.

"Sastali smo se u ponedeljak i tada mi je saopšteno da sam smenjen. Nismo se dogovorili o novcu. Imao sam ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje ako izborimo Evropu i osvojimo titulu. U Evropi smo igrali, a u trenutku kada sam smenjen bili smo na 'plus dva', što je već viđena situacija da se ugovor produži. Zameren mi je gubitak od devet bodova i loša forma ekipe", rekao je bivši strateg Partizana.

Na pitanje novinara kakvi su mu planovi za budućnost Vermezović je rekao:

"Ovo je bila izuzetno teška godina za mene. Nisam se osećao baš najbolje, bio sam trener koji je najviše puta smenjivan. Posle sa AEL-a, Donjeg Srema, derbija sa Crvenom zvezdom, Borca u Kupu, na zimskoj pauzi. Potreban mi je odmor, ali ko je ovde radio ni pakao mu teško neće pasti. Plašim se da ovde nema sistema. Tako je bilo pre mene i tako će verovatno biti posle mene", zaključio je Vermezović.

(Tanjug)

Pogledajte još