Predsednik Nikolić čestitao Uskrs

Kako je navedeno u čestitki, Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, praznik koji nam daje nadu da dobro pobeđuje zlo, pravda nepravdu, svetlost tamu. Stradanje našeg spasitelja Isusa Hrista i njegova pobeda nad smrću vaskolikom čovečanstvu daje mogućnost za spasenje.

"Na današnji dan treba da se setimo svih onih koje volimo i da se molimo za sve one koji nas ne vole. Ne zaboravimo u svojim molitvama bolesne i nemoćne, radnike bez posla i seljake bez nade, porodice koje sa svojom decom u siromaštvu dočekuju praznik. Ne zaboravimo u svojim molitvama obespravljene i prognane, našu mladost u rasejanju, ne zaboravimo nikoga kome je Srbija otadžbina, gde god da se nalazi", poručio je Nikolić, kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije.

"Ne zaboravimo srpsko Kosovo i Metohiju, za koje se svakodnevno molimo i borimo, i koga nijedan Srbin nema pravo da se ikada odrekne", naveo je predsednik Srbije.Nikolić je dodao: "Neka nam Gospod podari snagu da odolimo iskušenjima u kojima se nalazi naše društvo, država i svaki čovek u njoj.

Pomolimo se Gospodu da nam da istrajnost i celomudrenost u ovom teškom vremenu, da sloga i težnja pravdi i prosperitetu bude ispravno shvaćena, kako unutar nas samih tako i spolja, i da svaka naša misao i delo, svaka izgovorena reč Bogu i narodu, kao sveti cilj ima biološki opstanak i duhovni i životni napredak jedine nam otadžbine Srbije."

Izvor: Kurir

Pogledajte još