Spremni smo da pomognemo Srbiji

NOVI SAD, 17. maja 2009. (Beta) - Slovenački ministar poljoprivrede, šumarstva i ishrane Milan Pogačnik ocenio je u nedelju da je za njegovu državu saradnja sa Srbijom u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije izuzetno značajna pa je Slovenija spremna da pomogne Beogradu pri usklađivanju propisa sa evropskim zakonodavstvom.

"Mi smo spremni da pomognemo Srbiji u procesu usklađivanja sa evropskim zakonodavstvom, a poljoprivreda i razvoj sela najznačajnije su oblasti u tom procesu", rekao je Pogačnik u intervjuu za agenciju Beta. Prema njegovim rečima, Slovenija je posebno zainteresovana za jačanje saradnje dve zemlje u oblasti prehrambene industrije i razvoja sela.

"Poslovni interes je veliki, a posebno za ulaganja na dugi rok, kao što su sistemi za navodnjavanje, odnosno za kupovinu zemljišta, što trenutno predstavlja problem. Ako se taj problem reši, naše interesovanje biće još veće", rekao je Pogačnik. Slovenački ministar je ocenio da je svetska ekonomska kriza pravi izazov za nove oblasti saradnje, kao i poboljšanje stanja u poljoprivrede, zbog duge tradicije trgovinske razmene Slovenije i Srbije.

Pogledajte još