Kopaonik: Ugašen požar u domu "Rtanj", velika materijalna šteta (VIDEO)

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je Tanjugu da u ovom trenutku nema aktivnih požara na teritoriji Srbije.

Marić je naveo da je sinoć u 22.20 časova primljena dojava da gori odmaralište na Kopaoniku i za nekoliko minuta reagovala je vatrogasna jedinica sa samog Kopaonika, i uz pomoć kolega iz okolnih mesta, požar je lokalizovan jutros oko 3.40 časova i sprečeno je da se vatra proširi na okolnu šumu.

Ispostavilo se da je požar izbio u jednoj prostoriji doma "Rtanj", koji se ubrzo proširio na krov, koji je u potpunosti izgoreo, kao i potkrovlje i jedan deo sprata, tako da je materijalna šteta velika.

Povređenih nije bilo, jer je u trenutku izbijanja požara u odmaralištu bilo samo dvoje ljudi, kazao je Marić i dodao da istražni organi obavljaju uviđaj da bi se ustanovilo šta je bio uzrok požara.

Što se tiče situacije u drugim krajevima Srbije, Marić je rekao da je požar na Goču lokalizovan sinoć oko 22 sata, požar na Crnom vrhu pre dva dana, a sinoć je lokalizovan je i manji požar kod Vranja koji je izbio pre dva dana.

"U ovom trenutku nema aktivnih požara na teritoriji Srbije"
, zaključio je načelnik Sektora za vanredne situacije.

(Izvor: B92, Tanjug)

Pogledajte još