Google naočari: Bez zarade za developere

U novoobjavljenim uslovima za korišćenje za Google naočari stoji da neće biti dozvoljeno reklamiranje unutar aplikacija na displeju uređaja.

Jedan od osnivača Googlea, Sergej Brin, opisao je digitalne naočari kao prvi proizvod u liniji nosive tehnologije.

Google je već poslao određeni broj naočara osobama koje se nazivaju „istraživačima“, a komercijalni primerci se očekuju do kraja godine po ceni od 1.500 dolara.

Google naočari poseduju 640 x 360 displej za koji Google tvrdi da je jednak ekranu od 25 inča visoke rezolucije kada se gleda sa udaljenosti od 2.5 metara i kameru od 5 megapiksela koja je u stanju da snima 720p video.

Naočari će takođe posedovati i 16GB flash memorije, a 12GB će biti na raspolaganju korisniku i biće moguća sinhronizacija sa Google cloud storageom.

Kada je život baterije u pitanju, kompanija tvrdi da će naočari bez većih problema uspeti da izdrže jedan dan tipične upotrebe ali napominje da će korišćenje pojedinih aplikacija znatno više trošiti bateriju.

Google naočari podržavaju 802.11b/g WiFi i kompatibilne su sa bilo kojim Bluetooth telefonom. Uz pomoć aplikacije MyGlass svi sa telefonima koji poseduju minimum Android 4.0.3 imaće i GPS i SMS podršku.

(Izvor: B92)

Pogledajte još