Jahjaga posetila Visoke Dečane

0

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga posetila je manastir Visoki Dečani i sveštenstvu i pravoslavnim vernicima čestitala Vaskrs.

Ona je istakla da je verska tolerancija najveća vrednost društva.

Zajedno sa Jahjagom u manastir Visoki Dečani su došli i zamenik premijera Slobodan Petrović, komandant Kfora Folker Halbauer i ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džekobsen, gde su ih dočekali iguman manastira Sava Janjić i monasi.

Predsednica Kosova je igumanu Janjiću i svim pravoslavnim vernicima čestitala najveći hrišćanski praznik Vaskrs, istakavši da je verska tolerancija najveća vrednost u društvu, saopšteno je iz kabineta Jahjage.

“Došli smo danas u Dečane da svim pravoslavnim vernicima poželimo srećan Uskrs, u cilju širenja tolerancije, solidarnosti i razumevanja za ovu zajednicu”
, rekla je Jahjaga.

“Verska tolerancija je bila i nastavlja da bude među najznačajnijim vrednostima naše države, Republike Kosovo. Mi uspešno gradimo sveobuhvatnu, demokratsku državu gde sve zajednice i svaki pojedinac na ravnopravan način ostvaruje svoja prava”
, rekla je kosovska predsednica.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić izjavio je da je tokom posete Atifete Jahjage istakao značaj zaštite verskih objekata na Kosovu i Metohiji.

U izjavi agenciji Beta, Janjić je rekao da to nije bila politička poseta.

“Zahvalio sam za posetu. Vrlo je važno da se poštuju sve tradicije na Kosovu i Metohiji i jako je važno da postoji verska tolerancija”
, rekao je Janjić.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.