Na Kosovu uhapšen Naser Keljmendi?

Vest o hapšenju Keljmendija preneli su najpre prištinski mediji, a potom i mediji u BiH. I podgorička TV Vijesti je izvestila da je Keljmendi uhapšen, pozivajući se na svoje izvore.

Tv Vijesti podseća da se on nalazi na listi Stejt Dipartmenta kao jedan od najopasnijih narko-bosova na Balkanu i da je za njim raspisana Interpolova poternica.

Hapšenje Keljmendija se, kako se navodi, dogodilo sinoć oko 20.30 sati u Prištini.

"Vijesti" podsećaju da se o Keljmendijevom hapšenju govorilo i u septembru prošle godine, ali je Ministarstvo unutrašnjih poslova kosovske Vlade to tada demantovalo. U istom periodu objavljeno je da je uhapšen i njegov sin Elvis Keljmendi, za kojim je bila izdata međunarodna poternica.

Sud Bosne i Herecegovine je u septembru prošle godine raspisao međunarodnu poternicu za Naserom Keljmendijem i više osumnjičenih lica u okviru akcije "Lutka". On je u BiH osumnjičen za organizovanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007. godine. Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

Naser Keljmendi označen je kao vođa jedne od najjačih kriminalnih grupa na Balkanu, u junu je stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, a njihov predsednik Barak Obama u specijalnom izveštaju Bele kuće označio ga je kao jednod od glavnih dilera droge.

On je ranije izbegavao hapšenje.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još