Vučić sutra ili u sredu sa Srbima sa KiM

On je dodao da očekuje da će posle tih razgovora sve biti drugacije i poručio da će država Srbija naći načina da zaštiti svoje interese, bez primene sile i moći.

Vučić je ponovio da vlast nema šta da krije, a nema ni različite priče za Srbe sa severa ili za one južno od Ibra.

"Želimo da pošaljemo poruku da naša snaga nije u tome što želimo da primenjujemo silu i moć, iako to možemo. Naša snaga je u tome što želimo ljude da ubedimo da je ovo jedino moguće rešenje, jedino što donosi drugačiju budućnost za građane Srbije, jedino koje će značiti napredak za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici.

Predsednik Opštine Štrpce Zvonko MIhajlović izjavio je da predstavnici Srba koji žive južno od reke Ibar na Kosovu i Metohiji nisu danas dobili poziv za sastanak sa predstavnicima vlasti u Beogradu o briselskom sporazumu Beograda i Prištine. "Očekivali smo poziv na sastanak sutra u Beogradu, ali ga nismo dobili i zato ćemo opet sutra biti ispred zgrade Vlade Srbije", rekao je Mihajlović.

Nećemo, dodao je, govoriti "laže i paralaže" već ono što mislimo da je najbolje za Srbiju.

Prema njegovim rečima, neke nikada neće biti moguće ubediti, neki dolaze sa predrasudama, neki vode kampanje i to preko medija koje država plaća na Kosovu i Metohiji i to se, kako je rekao, dopušta zato što se smatra da su argumenti na strani vlade.

On je rekao da će otići na Kosovo i Metohiju jer želi da razgovara i sa drugim ljudima, da će razgovarati sa svim odbornicima opština sa severa Kosova, kao i sa predsednicima četiri opštine i načelnikom Kosovsko-mitrovičkog okruga, ali da je u svakom slučaju narod taj koji će doneti kranju odluku.

"Idem 12. maja svakako na Kosovo i Metohiju i uveren sam da će narod posle toga govoriti na drugačiji način...a mi ćemo ono što je važno za državu Srbiju da obavimo"
, naveo je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše neke stavove koji dolaze iz SPC i izjave njenih zvaničnika, on je rekao da se i sam čudio mnogim stvarima koje je čuo.

Vučić je, naime, objasnio da se čudio tome da je za crkvene velikodostojnike veći greh štrajk glađu nego pedofilija i nekim drugim izjavama koje su, kako smatra, išle do direktnog uplitanja u partijsku politiku i promovisanja partijskih lidera.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još